Katta

" Är det off-lajv att använda kondom?"

Publicerad 2010-06-28 10:45:45 i Allmänt,

Ett roligt citat från en sida i "Hej Bullen!"-stuk :)

Fråga: Hej Linnea,
Jag är en tjej som precis varit på mitt första lajv, det är en slags rollspel som ofta sker ute i skogen. Jag följde med några vänner för att prova på det för ett par veckor sedan. Det var rätt kul, vi tältade och hade medeltidskläder på oss och pratade liksom medeltida utan att använda några moderna ord.

En av kvällarna satt vi runt en lägereld och drack folköl ur lerkrus och jag började prata med en rätt snygg kille. Det var rätt mysigt runt elden och under kvällen som gick började vi hångla och sen smög vi iväg till hans tält, där vi började klä av varandra.

Men när jag tog fram en kondom började han klaga. Nordis. Enligt honom var det så kallat off-lajv att använda kondom, off-lajv är föremål som inte hör hemma i lajvmiljön eftersom dem hör hemma i den moderna världen, till exempel coca cola flaskor, plastkassar eller andra moderna saker.

Eftersom han sa att det var off-lajv och förbjudet  struntade jag i kondomen, men nu i efterhand undrar jag om det verkligen var rätt? Kan dem verkligen bestämma över sånt på lajv?

Det är inte allt, efter vi hade haft sex ett par gånger somnade vi båda, nästa morgon när jag vaknade var han borta och hans kompisar berättade att han hade tagit en tidig buss hem till Karlstad, trots att det var hela två dagar kvar av lajvet.

Jag lyckades dock få tag på hans telefonnummer och när lajvet var slut och jag kommit hem igen ringde jag upp honom. Först var det tyst i andra ändan av luren, men sen efter typ en halv minuts tystnad sa han att allting som hände mellan Leifur och Freija, våra rollkaraktärer, den där natten var in-lajv och inte hade något med verkliga världen att göra. Det var bara en del av lajvet och inget att fästa sig vid liksom, det var konstigt liksom, för den där natten hade han kallat mig vid mitt riktiga namn och berättat en massa saker som inte var in-lajv, som att han pluggade Multimedia i Karlstad. Nordis

Samtidigt berättade han att Leifur hade varit lycklig över mötet och att ifall jag skulle åka på lajv igen i sommar så ville Leifur gärna träffa mig igen. Jag fattar verkligen noll nu, är det såhär det är på lajv? Visst att man spelar olika roller men ändå?
Maria, 20

Linnea svarar: Hej Maria, uppriktigt sagt så är jag inte riktigt hemma på det där med lajv, fast jag känner igen upplägget med rollspel där man bär olika sorters dräkter. Oftast handlar det ju om sjuksköterskor, MC snubbar eller rörmokare, men jag kan tänka mig att även medeltida miljöer förekommer.

Dessa "rollspel" går ut på att man för en kväll klär ut sig och låtsas vara en annan person, detta eftersom själva tanken kan vara en mycket stark afrodisiaka, särskilt just hos kvinnor vilkas tankeprocess skiljer sig från män vilka föredrar pornografiska filmer, medan upphetsning hos kvinnan är något mer invecklat.

Det låter faktiskt som han talat sanning för dig, i den här sortens aktiviteter finns nämligen en överenskommelse att man låtsas vara någon annan för en vis tid och inte medger ifall man känner igen någon.

Däremot rekommenderar jag absolut att du ska använda kondom, förutom att förhindra oplanerad graviditet så skyddar det även mot könssjukdomar, kondom är ett måste, särskilt ifall du ska leka rollspel på någon av de många olika klubbar som finns för det syftet.

 

Läs det på den riktiga sidan här

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv